Magnus Karlsson
Startsidan

Om fotografering

Mina bilder

Jazz

FJBBilder från konserter av Falkenbers jazz- och bluesförening ligger på deras sida: http://jazzbluesfalkenberg.se/bilder/

En del av mina jazzbilder har jag samlat i en liten bok. Läs mer om den, kolla en förhandsvisning och köp den här: http://www.lulu.com/spotlight/magnuskarlsson
Jazzbok


Mitt fotograferande

Jag har haft foto som hobby till och från sedan början av 1980-talet. Vissa tider har det varit väldigt intensivt medan fotograferandet ibland legat nere i långa perioder.

Tekniskt har jag sysslat såväl med svartvitt mörkrumsarbete som diabilder och färgnegativ. Film av både småbilds-, mellanformats- och storformatstyp har passerat genom kamerorna.
Numera fotograferar jag nästan bara digitalt. Men jag har kvar mina analoga kameror och då och då får en rulle film passera genom någon av dem.

Jag fascineras av mönster, ytor och linjer. Det som hamnat framför objektiven har väl till största del varit natur och landskap. Under senare år har jag försökt att bredda mitt motivområde till andra domäner och lyckats ganska bra med det, om jag får säga det själv.


Mina kameror

Följande kameror äger eller har jag ägt. Listade i den ordning jag fått dem i min ägo.


Är din skärm rätt inställd

Du bör justera ljusstyrka och kontrast på din skärm så att du kan urskilja alla gråtoner i skalan nedan.

grayscale

Om du inte helt lyckas med den allra mörkaste eller den allra ljusaste är det ok. Det kan vara rätt svårt att få till det bra över hela skalan om du inte har en proffs-skärm, men då har du säkert redan ägnat timmar åt att kalibrera den.